Gondolatok

Légy hálás ma, azért aki vagy!

Szokásod másokkal összehasonlítgatni magad? Csodálod, vagy irigyled a másik állását, házasságát, anyagi helyzetét vagy az egész életét? Folyamatosan alkalmatlannak érzed magad és minden erőddel megpróbálsz valakire hasonlítani?  A valóság show, a címlapok, még a társadalmi weboldalak is, mint a Facebook, elbizonytalanít a saját képességeidet és körülményeidet illetően.

Másokkal való összehasonlítgatás elégedetlenséget és saját áldásid figyelmen kívül hagyását eredményezi. Ha folyamatosan összehasonlítgatod a férjedet valaki máséval, a keserűség magvát ülteted el ezzel, amely gyökeret verhet a házasságodban. Ha testedet valaki máséval hasonlítgatod össze, egészségtelen testi képet alkotsz önmagadról, ami a saját egészségeddel való visszaéléshez vezet. És a listát folytathatnánk. Barátom, az igazság az, hogy isten teremtett téged… így van, TÉGED, és te épp olyan vagy amilyet Ő elképzelt! „Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek „ /Jer. 1:5/  Ő szeret és csodál téged ott ahol éppen most vagy. Mindnyájan fejlődésben levő alkotás vagyunk.

Az rendben van, hogy ha olyanokat csodálsz, akiket tisztelsz. Talán tetszik az, ahogy öltözködik valaki, vagy tetszenek az eredmények, amiket elértek, vagy pedig az, ahogy a nehéz helyzeteket kezelik. Ezt a csodálatot inspirációként használd fel! Soha ne hasonlítgasd magad úgy össze, hogy emiatt elkezded szégyellni magad, hogy milyen vagy. Soha ne hasonlítgasd össze a férjedet, gyerekeidet, szeretteidet másokkal. Ez azt eredményezi, hogy a veled való kapcsolatuk bizonytalanná válik.

Talán van aki téged is összehasonlítgat másokkal vagy saját magukkal. Úgy tűnik, mindig van aki direkt vagy indirekt módon le akar húzni téged. Legyen az itt-ott elhangzó otromba, vagy jelentéktelennek tűnő kis megjegyzés. Olyan nehéz figyelmen kívül hagyni ezeket az állandóan hallható hangokat, ami igazán nem is több mint egyszerű zajszennyezés! Kik ők, hogy bárkit megítéljenek, ráadásul pont téged? Nagyon szeretem amit Pál mond erről a 2 Korinthus 10: 12 ben. Mert mi nem vagyunk olyan vakmerõek, mint akik magukat nagyra tartják. Nem, mi nem hasonlítjuk össze magunkat ilyenekkel! Nem veszik észre, hogy milyen értelmetlen dolog, amikor saját magukhoz mérik magukat. Milyen ostobák!”

Senki, komolyan mondom, senki sem tökéletes. Mindenkinek van szemetes fiókja, nem számít milyen rendezettnek tűnik az illető. Mindenkinek vannak megbánni valói, csalódásai, még akkor is, ha a látszat mást mutat. Nem az a lényeg, hogy tökéletesek legyünk vagy annak látsszunk. Az élet arról szól, hogy szeresük és bátorítsuk egymást. Hogy Jézus üzenetét terjesszük gondolatainkban, szavainkban és tetteinkben. Mindegyikőtök kapott valamilyen szellemi ajándékot Istentől. Ezzel az ajándékkal szolgáljátok egymást, mint hűseges szolgák, akik Isten sokféle kegyelmével jól gazdálkodnak.”   /1.Péter 4:10/

Kérlek légy kedves és szerető magad felé. Nem véletlen vagy itt, nem számít, mit mond ez a világ neked! Az elért eredményeid, ruháid, testsúlyod, külsőd, pénzed, vagy mindezek hiánya … nem fognak számítani, amikor szemtől szemben találkozol Isteneddel. Ha nem lenne senki ezen a földön, aki szeressen, a Világmindenség Teremtője szeret. Gondolkozz el ezen egy pillanatra… a Világmindenség Teremtője szeret TÉGED! Ha kíváncsi vagy az én véleményemre, szerintem ez igen izgalmas.
Mondd el Istennek ezt az imát:„Atyám köszönöm, hogy elfogadsz olyannak, amilyen most vagyok. Köszönöm, hogy te alkottál, és úgy szeretsz, ahogy vagyok. Kérlek, árassz el a te békességeddel és tölts meg reménységgel. Késztess gyengéden minden nap, hogy emlékezzek a szeretetedre, ha ezt elfelejteném. Védj meg más emberek rosszindulatú megjegyzései elől. Te mutass utat, ha nem tudom merre menjek. Te vigasztalj, amikor senki nem tud megvigasztalni. Minden biztonságomat benned találom meg. Felemelem és dicsérem szent neved. A Jézus nevében kérlek. Ámen.”

/Torrie Young/

Még szintén kedvelheted...